Eten & drinken

Eén van de slaapzalen van het voormalige armenhuis is verbouwd tot een gezellige ontvangst / groepsruimte. Hier kunt u tijdens het arrangement gezellig met uw groep zitten en genieten van elkaars gezelschap en wat lekkers te eten en drinken. Hieronder treft u een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden.

Koffie, thee en gebak

Als u tijdens een bezoek aan het museum, koffie en/of thee wilt drinken dan kunnen we op afspraak daarbij iets lekkers serveren. U hebt de keuze uit Frysk dúmke, oranjekoek of een taartenbuffet,. Het taartenbuffet bestaat uit vruchten-, mokka-, aardbeienkwark- en slagroomtaart. Van het buffet kunt u zoveel nemen als u maar wilt.

De kosten zijn als volgt:

  • 2 x koffie/thee met Frysk dúmke € 3,50 p.p.
  • 2x koffie/thee met oranjekoek € 4,95 p.p.
  • 2x koffie/thee met taartenbuffet € 7,95 p.p. (minimaal 12 personen)
Lunch

Ideaal als u meerdere activiteiten bij ons wilt doen. Bijvoorbeeld tussen het museumbezoek en het klompschilderen of klompgolfen in het bos.

De lunch bestaat uit: huisgemaakte groentesoep, luxe broodjes, verschillende soorten brood, suikerbrood, krentenbrood, roggebrood, beschuit, twee soorten kaas, drie soorten vleeswaren, zoet beleg, gekookte eieren, tomaat, komkommer, melk, karnemelk, jus d’orange, koffie, thee en fruit.

Vanaf 15 personen kosten: 15,00 p.p.

Borrelhapjes

Napraten onder het genot van een hapje en een drankje. Bij goed weer serveren wij dit op het terras.
U kunt kiezen uit de volgende hapjes:
Streekproducten:
Frysk nagelkaas, Riperkriter kaas, belegen kaas, Fryske droge worst, boerenleverworst, Frysk spek, gevulde eieren, ei op toast, meloen met ham, haring op roggebrood, tomaat, paprika, komkommer en prikker gezond.
Kosten: € 4,95 p.p.
Bittergarnituur
Verschillende soorten bittergarnituur en/of bitterballen (Van Dobben).
Kosten: €2,50 p.p.

Buffetten

Na een gezellige dag ook gezellig samen eten.
Voor groepen van 20 tot 36 personen hebben wij de mogelijkheid voor diverse buffetten.
Hieronder kunt u zien welke buffetten wij aanbieden.
Heeft u vragen of specifieke wensen? Klik hier voor contact

Buffet ‘warm/koud’
  • Varkensprocureur met gegrilde paddenstoelen en in salie-olie roergebakken zoete ui.
  • Geroosterde kippendij met tomaatjes en paprika geserveerd met rijst.
  • Lasagne van geitenkaas met spinazie en pijnboompitten.
  • Groentencurry met noten geserveerd met rijst.
  • Aardappeltjes in vinaigrette.
  • Salade van spitskool met wortel en rozijnen.
  • Gegrilde groente met tomaat en rucola.
  • Boontjes in een grove mosterddressing.
  • Brood met tapenade en kruidenboter.

Kosten (20-30 personen) € 22,50 p.p

Zoccoli (Italiaans)

Stufato di maiale alla Toscane
Stoofschotel van varkensvlees met een garnituur van geroosterde groente
Lasagne al forno
Lasagne van tomaten en paddenstoelen met parmezaanse kaas en ricotta
Polpettone alla Veneziana
Pittig gekruid gehaktbrood geserveerd met rijst

Frittata
Omelet gevuld met prei en ui
Caponata
Gemarineerde zoetzure groente met tijm en rozemarijn
Insalata caprese
Salade van tomaat met mozzarella, verse oregano en olijven
Insalata misto
Salade van spitskool, wortel met rozijnen

Prosciutto crudo
Gedroogde ham met gemarineerde olijven

Pane
Brood met aïoli

Kosten (20-30 personen) € 22,50 p.p


Sabot (Frans)

Coq au vin blanc
In witte wijn gesmoorde kippendij met salie, spek en zilveruitjes
Blanquette de boeuf
Rundvlees gegaard in rode wijn met laurier en krielaardappeltjes
Gratin dauphinois
Schotel van aardappel en witlof gegratineerd met camembert

Quiche provençale
Hartige taart met prei, venkel en provençaalse kruiden
Terrine de campagne
Boerenpaté met augurken
Assiette du fromage
Kaasplank geserveerd met noten en zuidvruchten

Ratatouille
Roergebakken groente met verse tijm en rozemarijn
Salade niçoise
Gemengde salade met ei, tomaat en haricots verts met tonijnmayonaise

Pain
Brood

Kosten (20-30 personen) € 22,50 p.p

Barbecue buffet

Pittige worstjes
Hamburgers
Varkensspiesjes met satésaus
Gemarineerde drumsticks

Knoflooksaus, chilisaus

Aardappelsalade met achterham, augurk en mierikswortel
Tomatensalade met mozzarella, rode ui, olijven en basilicum
Salade van spitskool met crème fraiche

Brood met kruidenboter

Prijs per persoon (20-30 personen): € 19,50-

Stamppotbuffet ´’t Noorden´
  • ‘Stamppot mous’
    boerenkool-preistamppot met Groninger mosterd, saucijzen en rookworst
  • ‘Haite bliksem’
    aardappelstamppot met zoet appel, stroop en casselerib
  • ‘Sipelpomp’
    stamppot van aardappel en gebakken ui met uitgebakken ham
  • ‘Fryske Wytlofstamppot’
    stamppot van aardappel en witlof met ‘us heit’-bierkaas

Kosten per persoon (20-30 personen) € 22,50

Desserts
  • Tiramisu.
  • Citroenbavarois met pistachenootjes.
  • Griekse yoghurt met honing en walnoten.
  • Chocolademousse met Tia Maria.
  • Vanille-mandarijnenpuddinkje.

Prijs per stuk: € 6,50

Pin It on Pinterest

Share This